Zilt Zoet Zeeland

Natuur, cultuur en Zeeuwse kost

Zilt Zoet Zeeland_cover.indd Een smaakvolle reis door het land in zee

Land van oesters en mosselen, maar ook van tuinders en telers. Een provincie van zilt en zoet: dat is Zeeland. De auteurs van Zilt Zoet Zeeland nemen ons mee op een reis langs de kust, maar ook door het har t van de Zeeuwse eilanden. Langs Hollandse luchten en het Zeeuwse landschap, via gesprekken met vissers, tuinders, telers en bezoeken aan bevlogen chefs die koken met al dat moois dat om hen heen te vinden is.

Zeeland heeft zo’n rijkdom aan verse ingrediënten te bieden dat het eten er zó vanuit de natuur op je bord lijkt te springen.

Zilt Zoet Zeeland is een prachtig reis-, kook- en fotoboek waarin niet alleen veel aandacht is voor de overweldigende schoonheid van de Zeeuwse natuur, maar ook voor het belang van lokale producten.


Auteur

Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe & Tanja van den Berge

Druk

Formaat

25 X 28 cm

Omvang

256 pagina’s

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden met leeslint

Prijs

€ 39,95

ISBN

978 90 5956 707 8

NUR

442

Uitgever

Ruth de Ruwe Producties & Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

06-2016

In de pers

Bestel Download cover


Annette van Ruitenburg (Culinair Eiland Projecten), kok, tuinierster en schrijver, daarnaast werkzaam als manager in de GGZ en als mediator. Sinds 2007 actief met Slow Food Texel. Verruilde 20 jaar geleden Amsterdam om te gaan wonen op een Waddeneiland. “Ik ben altijd op zoek naar de drijfveer, vindingrijkheid en motivatie van mensen waar ik over schrijf en dat heb ik ruimschoots gevonden in Zeeland”. www.annettevanruitenburg.nl

Ruth de Ruwe (Ruth de Ruwe Producties), fotografe, vormgever en uitgever, woont en werkt op Texel. Door haar achtergrond als kunstschilder kijkt ze nét even met een andere blik. Dat levert prachtige, indringende natuurfoto’s op, soms bijna schilderijen. Maakt fotoreportages in opdracht voor tijdschriften en schrijft artikelen over de natuur. Mocht u een bezoek brengen aan Texel dan zult u overweldigende natuurfoto’s van Ruth zien op de nieuwste veerboot van TESO. www.ruthderuwe.nl

Tanja van den Berge (De Keuken van Bergen) is jurist, mediator en culinair schrijver. Geboren en opgegroeid in Zierikzee en via Barcelona, Londen en Amsterdam uiteindelijk in Bergen NH neergestreken. Ze schrijft over eten in de breedste zin van het woord, in artikelen voor verschillende media en culinaire columns en ontwikkelt recepten. www.keukenvanbergen.nl