Zilt en bitter

Van artisjok tot zeewier 100 uitgelezen recepten met uitgesproken smaken

Een inspirerend boek vol nieuwe smaaksensaties

Dat een bittere smaak niet per se afschrikt, is de afgelopen jaren wel bewezen door de opmars van rucola. Tot de andere inmiddels behoorlijk ingeburgerde bittere kruiden en groenten behoren aardpeer, witlof en postelein. Ook zilte producten als zeekraal en zeewier maken de laatste tijd furore – waarbij de wetenschap dat deze groen­ten heilzame kwaliteiten hebben natuurlijk ook een rol speelt. In Zilt en bitter gaat Ria Loohuizen in op de cultuurhistorische achtergrond en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absinthalsem, boerenwormkruid en cichorei. Ook krijgen de eigenzinnige en verrassende smaken van zeekraal, zeesla en zoutmelde aandacht. Een inspirerend boek vol nieuwe smaaksensaties.


Auteur

Ria Loohuizen

Druk

Formaat

19,5 x 23 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

kleurenfoto's en tekeningetjes

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 19,95

ISBN

9789059566101

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

06-2015
Bestel Download cover


Ria Loohuizen bekwaamde zich dertig jaar geleden al in het plukken en bereiden van wilde paddenstoelen. Langzamerhand breidde zij haar kennis van eetbare natuurproducten uit tot planten, noten en bessen. In diverse cultuurhistorische boeken over wild eten deelt zij deze kennis met alle (thuis)koks die deze nieuwe manier van eten omarmen. Van haar hand verschenen eerder: Bos op je bord, Kweepeer, mispel en vijg en Bes boven bes.

‘Wie met Loohuizen de natuur in gaat, leert kijken. Wie niet kijkt, ziet niet dat de natuur ons ongelooflijk veel te bieden heeft. Nog beter is om je voor je de natuur ingaat, een boek van Ria Loohuizen te lezen.’ Marjoleine de Vos in nrc Handelsblad