WIL

De momenten in het leven waarop pure wilskracht beslissend is

Over de wil om het uiterste uit het leven te halen

Auteur

Wilco van Rooijen en Rob van Bruggen

Druk

Formaat

13,5 x 21 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

Uitvoering

paperback, met fotokatern

Prijs

€ 17,95

ISBN

978 90 5956 808 2

NUR

483

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

oktober 2017

In de pers

Lezersreacties op bol.com over Overleven op de K2:

• ‘Spannend! Indrukwekkend!
• ‘Aangrijpend! Een aanrader!’
• ‘Ik ben zeer onder de indruk geraakt van het verhaal en van de schrijver. Een zeer boeiend boek.’
• ‘Een must read voor iedereen!’

Bestel


Het boek WIL is een expeditie door het leven van Wilco van Rooijen; van diepe dalen naar grote hoogtes, dwars door verzengend hete woestijnen en over ijskoude vlaktes. Waren Wilco’s klimexpedities in zijn jonge jaren gericht op de pure prestatie en stonden ze bol van onbevangen enthousiasme, zijn latere expedities krijgen meer ‘zin’ en daarin toont hij steeds meer zijn bedachtzame kant. Hij wil laten zien hoe het beter kan. Met de wereld, met de natuur.

Wat drijft Wilco van Rooijen? Hoe ver is hij bereid te gaan? Waarom zet hij zoveel op het spel? En bovenal, waar haalt hij de wilskracht vandaan om dit te blijven doen? WIL is een biografie over een eerlijke en fascinerende man die zijn eigen weg durft te kiezen. Maar ook over de nietigheid van de mens en de onvoorstelbare kracht van de natuur.

Over de auteur:
Wilco van Rooijen is de eerste en enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof de Seven Summits (de zeven hoogste toppen op elk continent) en de Three Poles (Noorpool, Zuidpool en de hoogtepool, Mount Everest) bereikte. Onder de naam www.teamwilco.nl verzorgt Wilco naast lezingen en presentaties ook workshops en trainingen waarbij het stellen van ambitieuze doelen centraal staat.