Wetenschapper in de dop

Hands-on wetenschap voor kinderen die houden van onderzoeken en experimenteren

Om een natuurwetenschapper te zijn, heb je geen reageerbuisjes, branders of ingewikkelde apparaten nodig. Je hoeft alleen maar aandachtig naar de wereld te kijken, goed op te letten en vragen te stellen. Als je eenmaal begint te kijken, dan zie je vanzelf patronen en details die je eerder niet waren opgevallen. Je gaat je afvragen waarom dingen zijn zoals ze zijn en bedenkt mogelijke antwoorden. Je vindt manieren om je ideeën te testen en dan… Tadaa! Je bent een wetenschapper!

 


Auteur

Harriet Russell

Druk

Formaat

19,5 x 25 cm

Omvang

96 pag.

Illustraties

kleuren illustraties

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 12,95

ISBN

9789059567054

NUR

210

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

09-2016
Bestel Download cover


Met dit boek kom je erachter wat een wetenschapper tot een wetenschapper maakt. Het loodst je door kracht, beweging, aarde en ruimte, licht, materie, geluid, elektriciteit en magnetisme om uit te komen in het laboratorium. Daar scheur, vouw en spetter je je een weg door spannende natuurkundige onderzoeken.

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wetenschapper in de dop is ontwikkeld door het Science Museum in Londen, als aanvulling op hun nieuwe ‘Wonderlab’ voor kinderen. De illustraties en collageachtige stijl van HARRIET RUSSELL stimuleren de creativiteit en helpen kinderen om te denken als een wetenschapper.