Werelderfgoed

Met beschrijvingen van alle 1007 sites op de UNESCO-Werelderfgoedlijst

In 1972 ondertekende de UNESCO het Werelderfgoedverdrag ter bescherming van natuur- en cultuurmonumenten. Sindsdien zijn er in totaal 911 plaatsen en bouwwerken in 161 landen bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst, de laatste in juni 2009.


Auteur

Druk

8ste herziene

Formaat

16 x 21 cm

Omvang

912 pag.

Illustraties

670 kleurenfoto’s en kaartjes

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 29,95

ISBN

9789059566019

NUR

680

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

februari 2011
Bestel Download cover


Werelderfgoed is een unieke gids van alle plaatsen en bouwwerken op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bevat beschrijvingen van alle sites, inclusief duidelijke kaartjes en prachtige foto’s. Deze uitputtende gids kwam tot stand in samenwerking met UNESCO en is de enige complete beschrijving van al deze adembenemend mooie en inspirerende plaatsen.Deze herziene editie is bijgewerkt tot november 2014.
– Kaartje met locatie bij elk monument
– Ruim 670 schitterende foto’s
– Beschrijvingen van alle 1007 Werelderfgoedsites

Dit boek neemt de lezer mee op een indrukwekkende reis langs de uitzonderlijkste cultuur- en natuurmonumenten ter wereld, verspreid over bijna ruim 160 landen, waaronder algemeen bekend erfgoed als de Chinese Muur, de Akropolis in Athene en de Grand Canyon in de VS. Maar ook minder bekend werelderfgoed als de rotstekeningen in Tamgaly (Kazachstan), regenwouden in Australië en traditionele Ashantibouwwerken in Ghana komt aan bod. UNESCO staat voor United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Alleen plaatsen of bouwwerken die voldoen aan de strenge eisen van het Werelderfgoedcomité worden op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Een plek op de lijst blijkt vaak van onschatbaar belang voor het behoud van plaatsen en bouwwerken met een culturele en natuurlijke waarde en schoonheid. De prestigieuze UNESCO-lijst bevat vele van de beroemdste plaatsen op aarde zoals de oude Nabatese stad Petra in Jordanië, het Groot Barrièrerif in Australië, Machu Picchu, de ‘Verloren stad van de Inca’s’ in Peru en het unieke ecosysteem van de Serengeti in Tanzania.
De volgende Nederlandse plaatsen en bouwwerken kregen een plaats op de lijst:
– De grachtengordel van Amsterdam
– de Waddenzee
– Schokland
– de Stelling van Amsterdam
– de molens bij Kinderdijk
– het historisch centrum van Willemstad (Curaçao)
– Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer
– droogmakerij de Beemster
– het Rietveld Schröderhuis in Utrecht
– de Waddenzee (sinds juni 2009).