Werelderfgoed

Volledige gids van de mooiste plekken en bouwwerken op aarde

In 1972 ondertekende de UNESCO het Werelderfgoedverdrag ter bescherming van natuur- en cultuurmonumenten. Sindsdien zijn er in totaal 1073 plaatsen en bouwwerken  bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst.


Auteur

Druk

10e herziene editie

Formaat

16 x 21 cm

Omvang

960 pag.

Illustraties

700 kleurenfoto’s en kaartjes

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 29,99

ISBN

9789059568587

NUR

500

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

juli 2018
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Werelderfgoed is een unieke gids van alle plaatsen en bouwwerken op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bevat beschrijvingen van alle sites, inclusief duidelijke kaartjes en prachtige foto’s. Deze gids kwam tot stand in samenwerking met UNESCO en is de enige complete beschrijving van al deze adembenemend mooie en inspirerende plaatsen. Dit is de 10e geactualiseerde editie van de gids.

  • De complete lijst van het UNESCO Werelderfgoed
  • Kaartje met locatie bij elk monument
  • Ruim 700 schitterende foto’s
  • Beschrijvingen van alle 1073 natuur- en cultuurmonumenten van Werelderfgoed

Dit boek neemt de lezer mee op een indrukwekkende reis langs de uitzonderlijkste cultuur- en natuurmonumenten ter wereld, verspreid over ruim 160 landen, waaronder algemeen bekend erfgoed als de Chinese Muur, de Akropolis in Athene en de Grand Canyon in de VS. Maar ook minder bekend werelderfgoed als de rotstekeningen in Tamgaly (Kazachstan), regenwouden in Australië en traditionele Ashantibouwwerken in Ghana komt aan bod.

UNESCO staat voor United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Alleen plaatsen of bouwwerken die voldoen aan de strenge eisen van het Werelderfgoedcomité worden op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Een plek op de lijst blijkt vaak van onschatbaar belang voor het behoud van plaatsen en bouwwerken met een culturele en natuurlijke waarde en schoonheid. De prestigieuze UNESCO-lijst bevat vele van de beroemdste plaatsen op aarde zoals de oude Nabatese stad Petra in Jordanië, het Groot Barrièrerif in Australië, Machu Picchu, de ‘Verloren stad van de Inca’s’ in Peru en het unieke ecosysteem van de Serengeti in Tanzania.

Onder andere de volgende Nederlandse plaatsen en bouwwerken kregen een plaats op de lijst:
– De grachtengordel van Amsterdam
– de Waddenzee
– Schokland
– de Stelling van Amsterdam
– de molens bij Kinderdijk
– het historisch centrum van Willemstad (Curaçao)
– Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer
– droogmakerij de Beemster
– het Rietveld Schröderhuis in Utrecht
– de Waddenzee (sinds juni 2009)