Wat van Fair komt

Een eerlijk kook-en-kijkboek in samenwerking met Fair Trade Original. Winnaar van de Gouden garde bij de verkiezing Kookboek van het Jaar 2009!

Drie continenten, zes landen, overvolle steden, verpletterend natuurschoon en een explosie van smaken. In het kader van het 50-jarig bestaan van Fair Trade Original bezocht Ramon Beuk over de hele wereld lokale boeren en producenten van rijst, koffie, suiker en andere levensmiddelen. Van Thailand tot Zuid-Afrika en van India tot Guatemala – overal waar hij kwam, ontmoette, proefde en kookte hij.


Auteur

Ramon Beuk

Druk

3de

Formaat

18,2 x 23,8 cm

Omvang

192 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 19,95

ISBN

978 90 5956 317 9

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

06-2009 /UITVERKOCHT!

In de pers

Perswijn, NRC next, FD persoonlijk, Het Parool, Wining & dining  

Download cover


Behalve de persoonlijke verhalen van de mens achter het fairtrade-product staan in dit boek de authentieke ingrediënten en bereidingswijzen uit de bezochte landen centraal. Ramon goot de klassieke recepten in een geheel eigen vorm: makkelijk te bereiden, vernieuwend gepresenteerd en natuurlijk altijd smaakvol. Recepten met rooibos van de Zuid-Afrikaanse Kaap of noten en chocolade uit het regenwoud van Bolivia: van voor- tot nagerecht betekent koken met Ramon Beuk en Fair Trade Original een avontuurlijke combinatie, met een krachtig resultaat. Wat van Fair komt… is een boek vol pure smaken, overweldigend fraaie beelden en indringende geuren. Een boek voor liefhebbers van een in alle opzichten eerlijke keuken, voor trouwe Beuk-fans, culinaire reislustigen en iedereen die eerlijke handel een warm hart toedraagt. Fair Trade Original werd in 1959 opgericht en stond aan de basis van de eerlijke handel in Nederland. De organisatie biedt producenten in ontwikkelingslanden niet alleen faire handelsvoorwaarden, maar investeert ook in de ontwikkeling van productietechnieken en scholingsprojecten. In 2009 vierde FTO zijn 50-jarig jubileum.