
Het leven onder extreme omstandigheden tekende de traditionele Noordse keuken. Maar naast ingelegde vis, rendiervlees en paddenstoelen heeft de Noordse keuken ook een zonnige kant. Ingredienten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen verlevendigen op de lange zomeravonden elk gerecht. In de koudere maanden staan goud gebakken gemberkoekjes en kleurige saffraanbroodjes op tafel en zijn de kaarsen aan. De moderne Noordeling omarmt het gure klimaat en viert het noorderlicht.
In Vuur + IJs komen de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken samen; de ei-rijke taarten uit Fins Karelie, de rendierstoof uit het Zweedse Lapland, rogge-biercrackers van het Noorse Alesund en zoetzure rodekool met karwijzaad uit Denemarken. Een boek vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken.
Auteur |
Darra Goldstein |
Druk |
|
Formaat |
20 x 25,5 cm |
Omvang |
304 pag. |
Illustraties |
kleurenfoto's |
Uitvoering |
gebonden |
Prijs |
€ 27,95 |
ISBN |
9789059566866 |
NUR |
442 |
Uitgever |
Fontaine Uitgevers | Verschijnt/verschenen |
08-2016 |
In de pers | Bestel Download cover |
Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de Europese Raad. Goldstein woont in Williamstown, Massachussets, waar ze werkt als universitair docent Russisch.
‘Dit boek vol met schitterende foto’s en met alle basisgerechten van de Scandinavische thuiskeuken, is absoluut onmisbaar voor iedereen die geinteresseerd is in de verbazingwekkende regio’. Rene Redzepi