VUUR + IJS

Klassieke Scandinavische gerechten

Een keuken vol extremen

Het leven onder extreme omstandigheden tekende de traditionele Noordse keuken. Maar naast ingelegde vis, rendiervlees en paddenstoelen heeft de Noordse keuken ook een zonnige kant. Ingredienten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen verlevendigen op de lange zomeravonden elk gerecht. In de koudere maanden staan goud gebakken gemberkoekjes en kleurige saffraanbroodjes op tafel en zijn de kaarsen aan. De moderne Noordeling omarmt het gure klimaat en viert het noorderlicht.

In Vuur + IJs komen de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken samen; de ei-rijke taarten uit Fins Karelie, de rendierstoof uit het Zweedse Lapland, rogge-biercrackers van het Noorse Alesund en zoetzure rodekool met karwijzaad uit Denemarken. Een boek vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken.


Auteur

Darra Goldstein

Druk

Formaat

20 x 25,5 cm

Omvang

304 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 27,95

ISBN

9789059566866

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

08-2016
Bestel Download cover


Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de Europese Raad. Goldstein woont in Williamstown, Massachussets, waar ze werkt als universitair docent Russisch.

‘Dit boek vol met schitterende foto’s en met alle basisgerechten van de Scandinavische thuiskeuken, is absoluut onmisbaar voor iedereen die geinteresseerd is in de verbazingwekkende regio’. Rene Redzepi