Vogels op reis

Het fascinerende verhaal van de vogeltrek

vanaf 8 jaar


Auteur

Fleur Daugey

Druk

Formaat

25 x 28 cm

Omvang

56 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 14,95

ISBN

978 90 5956 770 2

NUR

210

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

augustus 2017

In de pers

in 2015 won deze titel de Prix Amerigo­-Vespucci in de categorie jeugd, een Franse prijs voor boeken over geografie, avontuur en reizen.

Bestel Download cover


Waarom zie je in de winter nooit een zwaluw of een grutto? Zij overwinteren ergens anders, net als 50 miljard andere trekvogels. Klein of groot, al die vogels leggen duizenden kilometers af, soms zelfs over de Himalaya of helemaal tot aan de Zuidpool. Maar hoe weten ze wanneer ze moeten gaan, en waar naartoe? In dit meermaals bekroonde, schitterend geïllustreerde boek nemen Fleur Daugey en Sandrine Thommen de lezer mee op die tot de verbeelding sprekende reis.

Over de auteur:
Fleur Daugey woont in de Aveyron en is schrijver, journalist en gedragsbioloog. Alles wat leeft intrigeert haar, inclusief de mens. Zij werkte voor verschillende natuurorganisaties en is gespecialiseerd in vogels.
Sandrine Thommen groeide op in de Cevennen. Na een wetenschappelijke studie besloot ze naar de kunstacademie in Parijs te gaan. Zij laat zich als illustrator vooral inspireren door de tekenkunst uit het Verre Oosten.