Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik op het journaal een item hoorde over het eten van vlees. “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Vervolgens werd erbij verteld dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. Maar wat dan wel, vroeg ik me toen af. En wat zullen al die andere Nederlanders nu denken? Dat het toch allemaal geen zin heeft? Dat ben ik toen eens haarfijn uit gaan zoeken.’ Dorien Soons

Dorien Soons: (1973) groeide op in het Bourgondische Brabant. Koken leerde zij van haar oma en moeder. Tijdens haar studie bedrijfseconomie was Dorien lid van een gastronomisch gezelschap. Tegenwoordig werkt ze bij stichting MVO Nederland en houdt ze een blog bij over de milieubelasting van ons voedsel. Dorien richtte de site www.voetprintcooking.nl op over milieuvriendelijk koken. Dit is het eerste boek dat van haar hand verschijnt.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.