Verse munt, lamsbout & baklava

Verse-munt-lamsbout-en Afiyet Olsun! (Eet smakelijk!)

Verse munt, lamsbout en baklava roept onmiskenbaar de geuren en smaken van de Turkse keuken op. De heerlijke recepten en prachtige culinaire foto’s zijn rijkelijk gelardeerd met scènes uit het leven van Meliha in en rondom de Amsterdamse Javastraat.


Auteur

Karin Vaneker

Druk

1ste

Formaat

19,5 x 25 cm

Omvang

128 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 17,95

ISBN

978 90 5956 323 0

NUR

442

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

september 2009 / UITVERKOCHT!

In de pers

NRC, De Volkskrant



In dit boek deelt Meliha Genco een aantal van haar beste recepten met ons. Hiermee kan iedereen voortaan thuis aan de slag met ingrediënten als bulghur, lamsvlees, mispels en kweeperen. Net als olijfolie, geitenkaas en al die andere populaire mediterrane producten vormen ze onderdeel van het overweldigende assortiment van de Turkse supermarkten van de familie Genco, die al ruim twintig jaar een begrip zijn in de hoofdstad. Dit boek werd gemaakt door het team – auteur Karin Vaneker, fotograaf Pieter Ouddken, vormgever Erwin Slaats – dat eerder Mavis kookt realiseerde, over de Surinaamse keuken.