Van het land

Genieten van een groener leven

Van het land is een amusante en soms ontroerende ode aan alles wat ons voedt, van onze band met de aarde tot de oogst van het land. Alma Huisken beschrijft haar ideaal met verve: zoveel mogelijk leven van haar biologische, Groningse moestuin en boomgaard, die zijn bevolkt door kippen, ganzen en huurbijen.


Auteur

Alma Huisken / Fotografie Doortje Stellwagen

Druk

heruitgave

Formaat

18,5 x 24,5

Omvang

176 pag.

Illustraties

ca. 200 kleurenfoto`s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 19,95

ISBN

978 90 5956 390 2

NUR

440/423

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

maart 2011 / Uitverkocht!


Verhalen, mooie observaties, 80 seizoensrecepten en veel praktische tips voor zelf telen en een groener leven wisselen elkaar af. Dat alles, plus de pakkende fotografie van Doortje Stellwagen, maken dit boek tot een aards feest – voor boeren, burgers, buitenlui én tuinloze stadsbewoners!

Het werk van Alma Huisken is geroemd door de vakpers en wordt gekoesterd door haar lezers. Ze is winnares van de Wina Bornprijs voor culinaire journalistiek 2002 en genomineerde voor diezelfde prijs in 2005 met Groentje in de moestuin, waarvoor Doortje Stellwagen ook de foto’s maakte.

Over Van het land:

‘Geestige observaties en sfeervolle overpeinzingen vallen hier organisch samen met heel praktische adviezen. Wat een gul, genereus en ongewoon boek. Zoveel passie in woord én beeld: een ware hoorn des overvloeds.’
Renate Dorrestein

‘Zo idyllisch kan het leven op het platteland dus zijn. Plotseling besef ik waarom God verdwenen is uit Jorwerd. Hij is gereïncarneerd als gans en verhuisd naar het Hogeland van Groningen, waar het leven nog goed is.’
Romke van de Kaa