Van boswachter tot YouTuber

Laat kinderen nadenken over hun toekomstdromen.

Auteur

Arwen Kleyngeld

Druk

Formaat

19,5 x 24,5 cm

Omvang

120 pag.

Illustraties

Marijke Klompmaker

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 17,-

ISBN

978 90 5956 822 8 |

NUR

210, 218

Uitgever

Fontaine Uitgevers B.V.

Verschijnt/verschenen

maart 2018
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Wat moet je doen om verzorger van panters en tijgers te worden? Hoe is het om een stuntman te zijn? In Van boswachter tot YouTuber staan zo’n 25 interviews met mensen met een droomberoep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun baan inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. Ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen. De vrolijke illustraties van Marijke Klompmaker en de luchtige toon van Arwen Kleyngeld benadrukken hoe leuk werk kan zijn, maar de schrijvers geven ook realistische tips. Zo zet dit boek kinderen aan het denken over hun toekomstdromen en talenten.

Over de auteurs:
Arwen Kleyngeld woont in een huis aan de rivier met haar man, drie kinderen en een verwende kat. Omdat ze absoluut niet kan tekenen, is ze gaan schrijven. Dat doet ze al jarenlang als freelancejournalist voor verschillende kranten en tijdschriften, zoals het Algemeen Dagblad en Kidsweek. Van boswachter tot YouTuber is haar eerste boek.

Marijke Klompmaker illustreerde al tientallen boeken en tijdschriften in Nederland en België, vaak met humor en altijd met een frisse blik. Zij heeft geen verwende kat, maar had wél graag een verwende hond willen hebben. Helaas kan dat niet, vandaar dat er waar mogelijk een hond in haar tekeningen voorkomt. Voor Van boswachter tot YouTuber creëerde ze twee kinderen en een hondje die alle beroepen ‘uitproberen’.