Fontaine Uitgevers zoekt ervaren redacteur

Fontaine_logo_kleur_klein

Op deze vacature kan niet meer gereageerd worden.

Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen.

Wegens het vertrek van een van onze medewerkers zoeken wij per 1 september een enthousiaste

REDACTEUR (voor 36 uur per week)

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de ontwikkeling van tekst en beeld voor het algemene non-fictiefonds, de kinderboeken en het lifestylefonds. Naast het coördineren van eigen producties regel je vertalingen, besteed je redactie- en correctiewerk uit en houd je de regie in de kwaliteitsbewaking. Je voert bureauredactionele werkzaamheden uit en bewaakt de planning van het redactieproces. Je onderhoudt nauw contact met auteurs, vormgevers en freelancers en rapporteert aan de uitgever.

Wie ben jij?
Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie (minimaal 5 jaar), een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau en vanzelfsprekend heb je affiniteit met de fondslijnen.

Je bezit een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, een goede beheersing van de Engelse taal en je hebt een scherp taalgevoel. Je kunt goed werken met deadlines en raakt niet gestrest onder tijdsdruk. Als persoon ga je proactief en gedreven te werk en heb je een groot organisatorisch talent. Je werkt resultaat- en oplossingsgericht en communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?
Een verantwoordelijke functie in een kleine organisatie, waarin door een kundig team met plezier en passie aan het creëren en verkopen van mooie boeken wordt gewerkt. De salariëring is conform de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, waarbij de inschaling afhankelijk is van ervaring en opleiding.

Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.

Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.

Interesse?
Heb jij interesse in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk voor 9 juli a.s. naar Daan Willem Vermolen (HR-Manager) via deze link.

Voor meer informatie over deze functie kun je eveneens contact opnemen met uitgever Miriam Brunsveld via telefoonnummer 035-5385410.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties zijn gesloten.