Thuis in China

Culinaire rondreis met 100 recepten

De culinaire avonturen van twee iconen van de Chinese keuken

Ken en Ching doorkruisen China, op zoek naar opwindende nieuwe smaken en culinaire ideeën, en ook naar de ultieme recepten voor populaire gerechten zoals pekingeend. In dit boek hebben zij een collectie van ruim 100 recepten opgenomen – het allerbeste dat de moderne Chinese keuken te bieden heeft.


Auteur

Ken Hom en Ching-He Huang

Druk

Formaat

19 x 24,5 cm

Omvang

272 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 27,95

ISBN

9789059564657

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

02-2013 / UITVERKOCHT!
Download cover Inkijkexemplaar


Ken Hom en Ching-He Huang – die beiden op hun eigen manier hebben bijgedragen aan onze waardering voor de Chinese keuken in het westen – ondernemen voor één keer in hun leven samen een culinaire reis. Op hun reis door China gaan zij op zoek naar de eetgewoonten in hun vaderland. Ze koken ter plaatse met mensen uit de streek en met top-chefs, wisselen ideeën met elkaar uit en nemen de recepten die ze het lekkerste vonden mee naar huis.

Dit is ook een persoonlijke ontdekkingsreis waarop Ken en Ching de geheimen willen ontdekken van de belangrijkste dumplingzaken in China en zich aan regionale gerechten wagen, waaronder de legendarische crossing-the-bridge noedelsoep uit Yunnan en het dubbelbereide varkensvlees. Ze ontdekken het enorme repertoire aan Chinese vegetarische recepten en ondervinden de geneeskrachtige werking van heilzame, evenwichtige recepten. In Beijing leren ze nieuwe technieken van spraakmakende Chinese chefs, terwijl ze in Sichuan op zoek gaan naar fish-fragrant smaken die zijn ontworpen om volmaakt bij zeebanket te passen.

Dit is uiteindelijk een verhaal over oud en nieuw, verteld aan de hand van eten. Ken en Ching doorkruisen op deze reis het hele land, gaan terug naar de woonplaats van hun voorouders, met de herinneringen aan de smaken uit hun jeugd en ontmoeten daarbij de meest vernieuwende koks van het land en vooral ook de lekkerste gerechten uit het hedendaagse China.

Ken Hom wordt algemeen gezien als een van de vooraanstaande autoriteiten op het gebied van de Chinese keuken en legde de basis voor onze waardering voor Chinees eten. Hij werd geboren in Arizona in de Verenigde Staten, nadat zijn ouders na de Tweede Wereldoorlog uit Guangdong vertrokken. Zijn eerste tv-serie werd in 1984 uitgezonden. Sindsdien verscheen hij talloze malen op de buis en publiceerde hij meer dan 30 kookboeken. In 2008 ontving hij een eredoctoraat aan de Oxford Brookes University en in 2009 kreeg hij de Orde van het Britse Rijk voor zijn verdiensten op culinair gebied.

Ching-He Huang werd geboren in Taiwan en is een autodidact en gepassioneerd kok en ambassadeur voor de eenvoudige, gezonde Chinese keuken. Haar voorouders emigreerden tijdens de Ming-dynastie van de provincie Fujian in China naar Taiwan. Ching toonde haar dynamische benadering van het moderne, gezonde Chinese eten in verschillende tv-series zoals Chinese food made easy op BBC2 en andere series die wereldwijd zijn uitgezonden. Ze schreef verschillende kookboeken, waaronder China modern, Ching’s snelle Chinese keuken, Veel lekkers uit China en Ching’s take-away.

 

Verkrijgbaar van Ching-He Huang: Ching’s snelle Chinese keuken, Ching’s take-away