The flavour of Holland

Hoe leg je aan een buitenlander uit waarom we in Nederland op 31 december om 12 uur `s nachts oliebollen en appelflappen eten en waarom de Elfstedentocht in het teken staat van erwtensoep, anijsmelk en Beerenburg?


Auteur

Hilary Keatinge en Anneke Peters

Druk

7e Druk

Formaat

13 x 21 cm

Omvang

232 pag.

Illustraties

16 kleurenfoto`s

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 14,95

ISBN

978 90 6097 370 7

NUR

442

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

februari / Uitverkocht!
Bestel


In The flavour of Holland leggen de auteurs, een Ierse en een Nederlandse, uit wat de traditionele Nederlandse eetcultuur zo bijzonder maakt. Aan de hand van gebruiken op verschillende momenten in het jaar, van het aspergeseizoen tot Sinterklaas worden onze eetgewoonten en de daaruit voortkomende recepten beschreven. Van bitterkoekjes en kroketten tot stamppotten en rijsttafels: dit boek geeft een beeld van de hedendaagse Hollandse keuken, zonder traditionele recepten te vergeten. Een must voor elke nieuwkomer, iedereen die Nederland met al zijn lekkernijen achter moet laten en voor iedereen die gewoon wil weten hoe je Weesper moppen of huzarensalade maakt.