Taarten, soezen, pasteien

Auteur

Michel Roux

Druk

1ste

Formaat

16 x 21 cm

Omvang

304 pag.

Illustraties

150 kleurenfoto`s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 17,95

ISBN

978 90 5956 273 8

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

februari 2009 / Uitverkocht!
Bestel


In Taarten, soezen, pasteien wordt de mythe ontkracht dat deeg maken heel moeilijk is. In dit compacte handboek zijn alle klassieke deegsoorten op eenvoudig en makkelijk te volgen manier beschreven en voorzien van een reeks inspirerende en originele recepten. Michel Roux, opgeleid in de klassieke Franse stijl, heeft meer dan dertig jaar ervaring als topkok en weet daardoor veel over dit onderwerp te vertellen. In elk hoofdstuk wordt een deegsoort toegelicht. De hoofdstukken beginnen met een spread waarop de techniek stap-voor-stap wordt beschreven. Daarna volgen recepten waarin het betreffende deeg op verschillende manieren wordt verwerkt, zowel zoet als hartig. De recepten variëren van klassiekers zoals quiche lorraine, pecanpie en citroentaart tot hedendaagse gerechten als canapés, gebak met zeevruchten en croustades van filodeeg. De klassieke gerechten hebben een moderne draai gekregen, terwijl de nieuwe recepten bijzondere smaakcombinaties of een lichtere kookstijl leveren. Het boek is voorzien van schitterende afbeeldingen en zal zeker een nieuwe toonaangevende leidraad worden voor het zelf maken van deeg en gebak. Michel Roux had jarenlang drie Michelinsterren voor zijn vernieuwende restaurant The Waterside Inn in Bray. Zijn zeer succesvolle carriäre begon met de opening van zijn eerste restaurant, het hoog aangeprezen Le Gavroche in Londen, dat hij samen met zijn broer Albert leidde. Michel Roux ontving talloze culinaire onderscheidingen, waaronder de OBE (Order of British Empire), in 2002 en Chevalier de la Légion d’Honneur in 2004. Van Michel Roux verscheen bij Fontaine Uitgevers eerder Het ei.