Taart

Samen aan de slag met 30 recepten

Bak de creaties uit de tv-serie Taart nu zelf!

Auteur

Lineke van den Boezem & Meike Schaling

Druk

Formaat

21 x 25 cm

Omvang

72 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 14,95

ISBN

978 90 5956 570 8

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

09-2014
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Dit najaar verschijnt er een nieuwe kinderserie bij de vpro: Taart. De serie gaat over de magistrale banketbakker Umut en zijn achtjarige zoontje Kadir die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken. In dit boek staan niet alleen zalige gebakjes, taarten en andere zoete lekkernijen, je leert ook de karakters uit de serie kennen. Voor ieder kind dat graag bakt, met of zonder hulp van vader of moeder.

Lineke van den Boezem is schrijfster van korte verhalen en scenario’s voor film en tv. Kenmerkend voor haar werk zijn de oorspronkelijke, kleurrijke personages die met veel oog voor detail tot leven worden gewekt. Taart wordt in het najaar van 2014 door de vpro uitgezonden.

Meike Schaling is opgeleid aan de Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie de Paris. Daarna werkte zij in sterrenrestaurant La Grande Cascade als pâtissière en vervolgens zes jaar in Parijs in haar eigen Pâtisserie Petit Gâteau. Daar bakte zij niet alleen allerhande lekkere taartjes, ook gaf ze er succesvolle workshops aan volwassenen en kinderen. In september 2013 opende Meike een Petit Gâteau in Amsterdam.