Sweet

In Sweet legt Yotam Ottolenghi – de man die kleur bracht op onze borden met zijn extravagante mix van krachtige, veelal Midden-Oosterse smaken, eenvoudige gerechten en een gul gebruik van kruiden – zich toe op zoete gerechten. Het resultaat is goddelijk. Van panna cotta tot pavlova (met perzik en bramen!) en van koekjes tot cake: elk recept draagt de typische Ottolenghisignatuur, met verse ingrediënten en smaakmakers als vijgen, rozenblaadjes, pistache en kardemom. Een boek vol verleidelijke overdaad om met vrienden en familie te delen.

Over de auteurs:

Yotam Ottolenghi wist met zijn bestsellers als Plenty en Jeruzalem thuiskoks wereldwijd tot het gebruik van granaatappelpitten, sumak en za’atar te verleiden. Hij is eigenaar en naamgever van verschillende restaurants en delicatessenzaken in Londen. Helen Goh, pattissier met een Chinees-Maleisisch-Australische achtergrond, werkt al jarenlang samen met Ottolenghi. Zij is zijn steun en toeverlaat als het aankomt op zoete gerechten en gebak.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Nieuw. Bookmark de permalink.