Sterrenchef Pascal Jalhay tekent bij Fontaine Uitgevers

IN FEBRUARI 2019 VERSCHIJNT HET LANGVERWACHTE KOOKBOEK VAN CHEF PASCAL JALHAY

Het boek is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. PASCAL JALHAY zal in het boek zijn visie op de Indische keuken geven en de culinaire passie en creativiteit waarom hij al sinds jaar en dag geroemd wordt toepassen op de keuken uit zijn jeugd. JALHAY zal indrukwekkende nieuwe vertalingen van culinaire tradities en talloze mooie verhalen delen. Naast prachtige culinaire fotografie van topfotograaf Harold Pereira krijgt het boek een bijzondere uitvoering en afwerking.

UNIEKE LINE-UP VAN CHEFS
Pascal nodigt zijn culinaire vrienden uit om ook hun visie te delen met de lezers, resulterend in een unieke en fantastische line-up van chefs.
Zo geven onder andere Jaimie van Heije (Restaurant Jamie van Heije, Ouderkerk aan de Amstel), Syrco Bakker (Pure C, Cadzand), Jermain de Rozzario (De Rozario, Helmond) en Danny Jansen (24Kitchen) hun visie op de moderne Indische keuken in woord en beeld. Uiteraard zullen de bekende autoriteiten van de Indische keuken niet ontbreken in dit naslagwerk en geven Lonny Gerungan (Di Roemah), Mevrouw Boerenkamp (Spandershoeve, Hilversum) en Frank Deuning (The Raffles, Den Haag) de recepten prijs waarmee zij Nederland hebben laten kennis maken met de smakelijke Indische keuken.

 

PASCAL JALHAY begon zijn horeca-carrière op zijn 15e bij Hotel Kurhaus in Scheveningen en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants (Maastricht), Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 sous chef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.

Reacties zijn gesloten.