Souq

Tafels vol mezze

Tafels vol gerechtjes voor een lange lunch of een uitgebreid diner

Auteur

Nadia Zerouali en Merijn Tol

Druk

Formaat

22,5 x 28 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 32,-

ISBN

978 90 5956 722 1

NUR

400

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

maart 2017
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Stel je een zomerse zondagmiddag voor. In de schaduw zit je met familie en vrienden aan gedekte, lange tafels die vol heerlijke mezze staan. Van karaffen met arak en citroenlimonade, verse amandelen en schaaltjes zijdezachte hummus tot gefrituurde kibbehballetjes en tabouleh of fattoush. Mezze zijn koude en warme gerechtjes die de smaakpapillen verwennen en samen een maaltijd op zich vormen.

Nadia en Merijn geven in Souq ruim honderd recepten om een tafel te vullen met hun versie van mezzegastvrijheid: traditioneel maar met een eigentijdse twist. Behalve deze heerlijke recepten vind je in Souq ook persoonlijke anekdotes over familie, vrienden en herinneringen. De mezzetraditie staat gelijk aan gulheid, vrijgevigheid en gezelligheid – en dat zie en proef je terug in dit boek. Yalla!

Over de auteurs:
Nadia Zerouali en Merijn Tol schrijven al jaren over de Arabisch-mediterrane keuken. Ze reisden door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden-Oosten om de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven en met lokale vrouwen in de keuken te koken.