Serendip

Serendip is een magische reis door Sri Lanka. De Australische chef-kok Peter Kuruvita verdiepte zich in de rijke culinaire geschiedenis van zijn familie en reisde over het hele eiland om authentieke recepten te vinden van de bekendste en favoriete gerechten.


Auteur

Peter Kuruvita

Druk

1ste

Formaat

21 x 24 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 318 6

NUR

442

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

februari 2010 / Uitverkocht!

In de pers

Foodies, Gooi-en Eemlander, Dagblad van het Noorden, De Volkskrant

Bestel


De recepten in Serendip, waaronder pittige curry’s met vis, schaal- en schelpdieren, kip en groenten, kokossambals, chutneys, pickles en de traditionele Sri Lankaanse zoete gerechten, weerspiegelen de rijke, diverse culinaire geschiedenis van het eiland. Peters beeldende en soms ook hilarische anekdotes maken dit boek een feest voor hart en ziel en natuurlijk voor het lichaam. Zijn passie voor de keuken van Sri Lanka wordt duidelijk uit de bijzondere verzameling traditionele recepten van zijn familie, maar ook uit zijn reizen naar de verschillende streken van het eiland. Peter Kuruvita, geboren uit een Australische moeder en een Sri Lankaanse vader, kookte als chef-kok over de hele wereld voordat hij in Sydney in het indrukwekkende Flying Fish restaurant ging werken.Serendip is een oude, Arabische naam voor Sri Lanka. Letterlijk betekent het ‘eiland van goud’ of ‘eiland van edelstenen’. De naam komt voor in het Perzische sprookje ‘De drie prinsen van Serendip’, over drie prinsen die door hun vader op een zoektocht worden gestuurd en onderweg allerlei interessante ontdekkingen doen. Het bijzondere woord ‘serendipiteit’ is ervan afgeleid, wat zoveel betekent als het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek bent naar iets anders.