Schoolkinderen van de wereld

Schoolkinderen van de wereld schetst aan de hand van persoonlijke verhalen en vele prachtige foto’s een beeld van de uiteenlopende wijze waarop kinderen onderwijs krijgen in verschillende landen. Tegelijkertijd ervaart de lezer hoe groot de betekenis van scholing voor het leven van de kinderen van deze wereld is – en welke dromen schoolkinderen wereldwijd delen.


Auteur

Pierre Chavot

Druk

1ste

Formaat

21 x 28 cm

Omvang

208 pag.

Illustraties

kleuren- en zwart/witfoto’s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 24,95

ISBN

978 90 5956 364 3

NUR

840

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS I.S.M. OXFAM NOVIB

Verschijnt/verschenen

januari 2011 / Uitverkocht!


Welke vakken worden in Afrika onderwezen? Welke spelletjes doen kinderen over de hele wereld in de pauze? Is huiswerk overal verplicht?
Deze en vele andere vragen beantwoordt de auteur in dit boek, waarin de lezer de dagelijkse gang van scholieren over de hele wereld meebeleeft. De lezer ontmoet de scholieren en onderwijzers uit verschillende culturen tijdens een rondreis langs scholen, klaslokalen en speelplaatsen. Niet alleen schoolspullen verschillen van land tot land, maar ook de leefgewoonten en -omstandigheden van de schoolkinderen.

Pierre Chavot is een vooraanstaand historicus en heeft reeds enkele boeken over het thema beschaving op zijn naam staan. Zijn streven is daarbij om zijn verhaal zo indringend mogelijk te schrijven en daarbij niet slechts een land, maar de hele wereld in beschouwing te nemen.