Sauzenboek

Het maken van een goede saus kan zelfs een ervaren kok nerveus maken. Paul Gayler leidt de lezer in dit boek rustig door het mogelijke mijnenveld. De sauzen in dit nieuwe boek zijn op een toegankelijke manier beschreven en zijn zonder veel moeite te maken.


Auteur

Paul Gayler

Druk

1ste

Formaat

20,5 x 22,5 cm

Omvang

224 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 19,95

ISBN

978 90 5956 281 3

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

januari / Uitverkocht!

In de pers

FD persoonlijk

Bestel


Eerst worden Franse klassiekers zoals mayonaise, sauce hollandaise en veloutésaus gepresenteerd, met suggesties voor overheerlijke en originele varianten. Daarna richt de auteur zijn blik op de rest van de wereld, waarin hij alles van pesto tot Thaise ketchup en creoolse salsa de revue laat passeren. Gayler beschrijft de traditionele recepten maar geeft bovendien verrassende suggesties om deze aan te passen. Ook voor de zoetekauw is er volop keuze. Uiteraard worden ook heerlijke suggesties gegeven om de sauzen te serveren. Het boek biedt informatie over onder andere het voorkomen van schiften en hoe je sauzen die te dik of te dun zijn kunt opknappen. Paul Gaylers Sauzenboek zorgt ervoor dat niemand ooit nog naar een potje van de supermarkt hoeft te grijpen! Paul Gayler is chef-kok in The Lanesborough, een van de meest gerenommeerde hotels ter wereld. Hij heeft ook in enkele andere toonaangevende Londense restaurants gewerkt, waaronder The Dorchester en Inigo Jones. Paul verscheen in Saturday Kitchen op de BBC en zat in de jury voor ITV’s Chef of the Year. Bij Fontaine Uitgevers verschenen eerder van zijn hand Vegetarisch in stijl, Hot, hot, hot en Kleine hapjes, grote smaken.