Samarkand

Verhalen en recepten uit Centraal-Azië

Samarkand_voorplat Ontdek de culinaire rijkdom van melting pot Samarkand

Samarkand laat je door kleurrijke foto’s, traditionele recepten en inspirerende reisverhalen kennismaken met de rijke culinaire traditie van Samarkand. Deze mystieke stad, gelegen in Oezbekistan, langs de zijderoute is al eeuwenlang een ontmoetingsplek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen.


Auteur

Caroline Eden & Eleanor Ford

Druk

Formaat

20,5 x 25,5 cm

Omvang

224 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 24.95

ISBN

9789059567184

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2016

In de pers

Bestel Download cover


In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkand door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen – allebei reiziger en schrijver – met elkaar

verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten, gebaseerd op geurige specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om met elkaar te delen.

Caroline Eden schrijft over reizen in The Guardian, Financial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal- Azië en Kaukasus. Eleanor Ford is receptenschrijver en redacteur bij Good Food Channel en BBC Good Food Magazine.