Rechtvaardige wereld

Over vrouwen en mannen die hoop zaaien

Dit boek neemt ons in 350 indrukwekkende foto’s mee naar de vier uithoeken van de planeet, waar handwerklieden, boeren, landarbeiders die allerlei voedingsmiddelen produceren die deel uitmaken van ons dagelijks leven. Deze vrouwen en mannen staan aan de bodem van de productieketen en zijn dorstig naar gerechtigheid.


Auteur

Eric St-Pierre

Druk

Formaat

18,9 x 26 cm

Omvang

240 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

Prijs

€ 24,95

ISBN

9789059564183

NUR

840

Uitgever

Verschijnt/verschenen

02-2012 / UITVERKOCHT!


Aan de hand van kleurrijke, zonovergoten landschappen en intieme, treffende portretten reizen we rond de wereld langs vijftien landen in Azië, Afrika en Latijns-America en maken we kennis met maar liefst twaalf fairtrade-sectoren. Van de meest voorkomende, als handwerk, koffie en cacao tot minder bekende producten als sheaboter, quinoa en guarana.
De auteur introduceert producenten, beschrijft de productieketen voor elk product, schetst de voordelen en uitdagingen van een keuze die is gebaseerd op solidariteit en helpt ons het ware gezicht van fairtrade ontdekken: de vrouwen en mannen die een eerlijkere wereld bouwen.

Eric St-Pierre is een Canadese fotojournalist die van fairtrade zijn specialisme heeft gemaakt. Zijn foto’s wonnen vele prijzen en in 2007 werd hij uitgeroepen tot een van de tien fairtrade-pioniers van Canada.

– indringende portretten met prachtige foto’s
– uitgave in samenwerking met Oxfam Novib