Recept Watermeloen-fetasalade met muntvinaigrette

Watermeloen-fetasalade met muntvinaigrette uit: Salades
voor 4-6 personen

Dit is een recept van onze Egyptische vriend chef-kok Moustafa el Refaey. We zijn dol op de combinatie van feta en zoete rijpe watermeloen, maar Moustafa maakt het nog lekkerder met zijn heerlijke muntdressing. Het is een verfrissend ontbijt, voorgerecht of licht dessert.

Recept Salades

voor de dressing

8 g muntblaadjes (zonder dikke steeltjes)
2 eetl. wittewijnazijn
60 ml extra vergine olijfolie
1 theel. rauwe milde honing
zout en versgemalen zwarte peper

voor de salade

500 g watermeloenvruchtvlees, zaden verwijderd, in blokjes van 3 cm
200 g feta, in rechthoeken van grofweg 1 x 3 cm
150 g komkommer, geschild, in blokjes van 1 cm
enkele muntblaadjes, om te garneren

Mix alle ingrediënten voor de dressing in een blender glad; de dressing zal groen gespikkeld zijn. Meng de meloen met de kaas en komkommer losjes met de dressing. Eet de salade meteen of zet hem maximaal 4 uur in de koelkast. Serveer de salade in gekoelde glazen of kommen en garneer met muntblaadjes.

 

Reacties zijn gesloten.