Recept: Matcha cheesecake

Matcha cheesecake

Afgelopen week werd het boek Eet je fit van Nanneke Schreurs en José van Riele feestelijk gepresenteerd. In Eet je fit staan talloze tips en recepten om gezonder en energieker te worden met de methode feesten en vasten. De matcha-cheesecake was een grote hit op de presentatie. Hieronder vind je het recept.

 

Klik hier voor nog meer heerlijke recepten uit Eet je fit.

 

Matcha cheesecake. Uit: Eet je fit Foto: José van Riele

Ingrediënten
Voor de bodem:

150 g gedroogde abrikozen
50 g rozijnen
50 g zonnebloempitten
50 g geraspte kokos
150 g gepelde amandelen
5 eetl. kokosolie
2 eetl. ahornsiroop

Voor de vulling:
40 g kokosolie
250 g mascarpone
100 g volle kwark
sap van 1 limoen
2 eetl. matcha (Japans groene-theepoeder)
40 g wei-eiwitpoeder, vanillesmaak
1 eetl. ongezouten gepelde pistachenoten

Ook nodig: springvorm van 26 cm doorsnee; bakpapier; keukenmachine

Bereiding
Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de abrikozen en de rozijnen met de zonnebloempitten, amandelen en kokosrasp fijn in een keukenmachine.

Smelt de kokosolie in een hittebestendige kom die op een pan met een laag kokend water is gezet (au bain-marie). Roer de nu vloeibare kokosolie met de ahornsiroop door het noten-vruchtenmengsel.

Doe het mengsel over in de springvorm, strijk uit en druk stevig aan. Laat de deegbodem minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

Smelt intussen ook de kokosolie voor de vulling au bain-marie. Roer in een grote kom de mascarpone en de kwark los met het limoensap, de matcha en het proteïnepoeder. Roer de nu vloeibare kokosolie en de pistachenoten erdoor.

Giet de vulling over de taartbodem en laat de taart nog minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met pistachenoten en wat extra matcha.

Voedingswaarde per stuk (uitgaande van 10 stukken per taart)
energie: 470 kcal • vet: 37,2 g • koolhydraten: 19,5 g • eiwit: 12,2 g

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.