Raïnaraï

In dit relaas legt Laurent Khellout uit wat de Nomadische keuken zo bijzonder maakt, wat de kracht is achter deze eeuwenoude eettradities. Bereiding van oeroude gerechten als lamsbout, tajine en wilde zeebaars wordt uit de doeken gedaan.In een combinatie van meer dan vijftig recepten wordt duidelijk dat kruiden en specerijen het hart vormen van deze kookcultuur. Dat biologische producten hun energie en smaak uit de zon halen, en dat olijfolie in het zuiden van Algerije zeker niet hetzelfde is als de olijfolie in het noorden. Traditionele nomadische gerechten, aangevuld met de geneugten uit andere culturen.Laurent Khellout is eigenaar van traiteur- en delicatessenwinkel Raïnaraï aan de Prinsengracht in Amsterdam. Na vele omzwervingen, via de Surinaamse, de Italiaanse, de Franse en de Spaanse keuken, is hij teruggekeerd naar de essentie van zijn bestaan; zijn liefde voor de nomadische keuken.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.