Praktijkboek modelspoorwegen

LET OP: deel 2 (Onder- en bovenbouw) en deel 3 (Scenery en technieken) zullen voorlopig niet verschijnen

In 1996 verscheen het inmiddels vermaarde Praktijkboek modelspoorwegen: een uniek handboek voor zowel beginnende als gevorderde bouwers van modelspoorwegen. Sindsdien zijn er veel nieuwe modelspoorproducten op de markt gekomen en zijn de modelbouwers anders naar de modelspoorhobby gaan kijken. Dit is een geheel herziene en uitgebreide versie met tal van nieuwe hoofdstukken. Het nieuwe Praktijkboek Modelspoorwegen verschijnt in drie delen.


Auteur

Gerard Tombroek

Druk

1ste

Formaat

21 x 29,7 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

afbeeldingen en tekeningen

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 27,95

ISBN

978 90 5956 269 1

NUR

464

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

10-2010 / Uitverkocht!
Bestel


Deel 1 helpt de hobbyist bij het ontwerpen van het sporenplan voor een modelspoorweg. Hij moet daarbij keuzes maken als thema, schaal, vorm, ruimte en de exploitatie. Ook is het boek een overzichtelijke handleiding voor de elektrische bediening van de modelspoorweg. Aan de hand van duidelijke schema’s worden talloze schakelingen uitgelegd, voor zowel analoge als digitale meertreinensystemen. Dit driedelig standaardwerk komt tot stand onder redactie van Gerard Tombroek, die in een unieke samenwerking met tal van deskundige modelspoorwegbouwers alle aspecten van modelspoorwegbouw in detail beschrijft. Het boek onderscheidt zich door zijn overzichtelijke presentatie met veel voorbeeldafbeeldingen, tekeningen en afbeeldingen van de mooiste modelspoorwegen.

Gerard Tombroek draait al heel wat jaren mee in de modelspoorwereld, als modelbouwer en publicist in spoorwegtijdschriften. Hij was een van de grondleggers van de modulaire modelspoorweg en van zijn hand verschenen de standaardwerken Nederlandse Modelspoorweg en het Praktijkboek Modelspoorwegen.