Plenty

Groente genoeg om héél lekker te koken

omslag 2.indd Inspirerend kookboek met ruim 120 vegetarische recepten met mediterrane invloeden

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddenstoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.


Auteur

Yotam Ottolenghi

Druk

1ste

Formaat

19,5 x 27 cm

Omvang

288

Illustraties

ca. 140 kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden met een gewatteerd omslag

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 379 7

NUR

444

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

02-2011

In de pers

Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Plenty is met zijn kleurrijke foto’s en inspirerende recepten een must voor zowel vleeseters als vegetariërs.

Ook van Yotam Ottolenghi: Ottolenghi, het kookboek en Jeruzalem

De pers over Plenty:

‘Opvallend zijn vooral de heldere taal en de gerechten op de foto’s die er zo schitterend uitzien dat je liefst direct naar de keuken rent om minstens een ervan te gaan maken.’
Daily Telegraph

‘Het mooiste kookboek van het jaar’
De Guardian

‘De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling; levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.’
Nigella Lawson

‘Een boek dat de laatste weken nauwelijks uit mijn keuken is geweest… het feit dat Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zo genereus zijn geweest hun recepten in een boek op te nemen is iets waar ik al heel lang van droomde.’ Nigel Slater

‘Ottolenghi heeft mijn ogen geopend wat betreft het bereiden van groenten. Er gaat geen week voorbij of er staat een gerecht uit zijn boeken op tafel.’ Daphne Bunskoek