Plenty More

Yotam Ottolenghi is een restaurateur en bestsellerauteur uit Londen. Samen met zakenpartner Sami Tamimi runt het restaurant Nopi en de drie vestigingen van hun traiteurszaak Ottolenghi. Yotams geboorteland Israël dient als grote inspiratiebron voor zijn kookboeken en zijn wekelijkse column in The Guardian.

‘Als ik cijfers zou geven, verdiende het een tien.’ Johannes van Dam in Het Parool over Jeruzalem

‘Volgens mij haalt het werkwoord binnenkort de dikke Van Dale. Ottolengen (ottolengde, h. geottolengd): een creatieve vorm van koken waarbij veel mediterrane groenten gecombinjeerd worden tot heerlijke gerechten waarbij je de zon en de zee kan proeven.’

Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC

‘Eenvoud, lust voor het ook, een en al smaak, mix van Midden-Oosters en Italiaans… woorden schieten tekort. Eén ding  is zeker: van de gerechten van Yotam Ottolenghi spat de passie voor lekker eten af!’ delicious. over Jeruzalem

Dit bericht is geplaatst in Culinair. Bookmark de permalink.