Plantenkijk|wandelgids van Nederland

In 25 tochten

Nederland telt maar liefst 1600 wilde plantensoorten. Meestal is daarvan maar een fractie te zien: ze staan op onbereikbare plaatsen of in afgesloten natuurterreinen, of bloeien op tijden die je niet verwacht. Juist deze soorten, vaak de parels van de Nederlandse flora, worden in de Plantenkijk/wandelgids van Nederland ontsloten.


Auteur

Ton Denters

Druk

1ste

Formaat

15,5 x 22,5 cm

Omvang

360 pag.

Illustraties

380 kleurenfoto’s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 24,95

ISBN

978 90 5956 297 4

NUR

420

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

maart 2010 / UITVERKOCHT!

In de pers

Het Parool, Limburgs Dagblad, Trouw, Grasduinen1, Grasduinen2, de Volkskrant, NRC

Download cover


De beste vindplaatsen op de fraaiste plekken komen aan bod. Meer dan 560 kijkpunten zijn in kaart gebracht en vormen samen een prima reisgids. De liefhebber kan zo op eigen gelegenheid gericht op zoek naar het mooiste wat Nederland aan wilde planten te bieden heeft. De gids zet de lezer op het spoor van draadgentiaan, vetblad, dennenorchis, besanjelier, wilde weit, goudknopje, bostulp, paarse morgenster en talloze andere prachtplanten.

Ook de bijzondere verscheidenheid van onze flora, die in ieder landsdeel zijn eigen karakter heeft, wordt getoond. In 28 wandel- en fietstochten worden de verschillen duidelijk. Heel Nederland komt aan bod: van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg, en ook de stadsflora van Amsterdam schittert in deze gids.

• 28 botanische wandeltochten met 560 kijkpunten
• alle tochten met routekaarten en beschrijvingen
• 140 markante soorten met foto en beste kijkplek
• eerste gids waarin soorten ook met GPS terug te vinden zijn

Ton Denters heeft al sinds zijn jeugd de Nederlandse flora als passie. Hij werkte aan het Nationaal Herbarium en voor Floron. Hij is de auteur van succesvolle boeken, waaronder Van muurbloem tot straatmadelief en Stadsplanten.

Klik hier om een aantal wandelkaarten te downloaden