Pizza om zelf thuis te maken

Om zelf thuis te maken

'Franco Manca's Pizza's are the best' The Observer

De pizza’s van pizzeriaketen Franco Manca worden door velen als de beste in Groot-Brittannië beschouwd. Maar eigenaar Giuseppe Mascoli, zelf geboren Napolitaan, weet als geen ander dat de ultieme pizza uit Napels komt. In Pizza om zelf thuis te maken ging hij terug naar zijn roots.

Dit boek is gericht op thuiskoks die niet per se hoeven te beschikken over een traditionele houtoven – de recepten zijn ook geschikt voor thuisbakkers in bezit van pizzasteen of zware bakplaat. Publiekslieveling is Franco Manca’s beroemde zuurdesemrecept – met een heerlijk zachte en licht verteerbare korst. Maar ook de andere, vaak seizoensgebonden recepten en de zalige fritti (gefrituurde pizza’s) zijn de moeite meer dan waard.

Dit is hét boek voor iedereen die thuis de perfecte pizza wil maken.


Auteur

Giuseppe Mascoli en Bridget Hugo

Druk

Formaat

18,9 x 23,4 cm

Omvang

128 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 15,95

ISBN

9789059565760

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

02-2015
Bestel Download cover


Giuseppe Mascoli is eigenaar van de Londense pizzeria Franco Manca met vestigingen in Brixton, Chiswick en Westfield Stratford. Mascoli geeft sinds kort ook masterclasses pizza maken. Bridget Hugo is een rijzende ster in de Engelse bakkerswereld – in 2012 won ze de Young British Foodie Award, categorie bakken. In het zuiden van Londen runt ze een zuurdesembakkerij en een pizzeria.

 ‘Een prachtig vormgegeven boek, vol met eeuwenoude technieken – kaas roken, worst maken – maar het echte geheim zit in de bakken.  (…) En wanneer het uiteindelijke resultaat uit de oven komt, met smeltende mozzarella en de korst barstend als een vulkanisch landschap, weet je dat je nooit meer een pizza van Domino’s zult bestellen. www.gq-magazine.co.uk

 ‘Dit zijn zonder twijfel de beste pizza’s die ik thuis gemaakt heb.’ www.timeout.com