Photo ark

Een unieke inventarisatie van het dierenrijk

Ode aan de rijkdom van onze fauna

Auteur

Joel Sartore

Druk

Formaat

25 x 25 cm

Omvang

400 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 737 5

NUR

430/653

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

april 2017

In de pers

 

Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Zo’n zesduizend dieren heeft Joel Sartore inmiddels voor de lens gehad. Elk dier dat lang genoeg stil wilde blijven zitten om vast te kunnen leggen, zoals hij het zelf zegt. Hij fotografeert ze in een studio, tegen een witte of zwarte achtergrond. ‘Zo zijn ze allemaal gelijk,’ zegt hij. ‘Een ijsbeer is niet belangrijker dan een muis.’ Doordat ze op een menselijke manier zijn geportretteerd, krijgen ze persoonlijkheid en wekken ze de sympathie van de toeschouwer.

En dat is precies wat Sartore beoogt. Zijn project Photo Ark levert niet alleen aandoenlijke beelden op, het is vooral bedoeld als roep om aandacht. Door zoveel mogelijk diersoorten te fotograferen die op het punt staan om uit te sterven of die in het wild al uitgestorven zijn, wil hij laten zien wat er op het spel staat ‘Ik wil mensen deelgenoot maken, hun liefde opwekken en ze tot actie aanzetten,’ vat Sartore zijn missie samen.

Over de auteur:
Joel Sartore is fotograaf, spreker, docent, natuurbeschermer en een bekend medewerker van National Geographic Magazine. Hij is oprichter van The Photo Ark, een meerjarig documentatieproject dat aandacht vraagt voor bedreigde soorten en hun leefgebied.