Pascal Jalhay proeft

Als we het aan tafel over lekker eten hebben, gaat het al gauw over die zalige stooflapjes van vroeger en de overheerlijke appelmoes die oma altijd maakte. Wie herinnert zich niet de smaak en geur van rodekool met appeltjes, draadjesvlees, kalfssukade, hete bliksem, waterzooi en paling in het groen?


Auteur

Pascal Jalhay

Druk

1ste

Formaat

22,6 x 22,6 cm

Omvang

160 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 24,95

ISBN

978 90 5956 311 7

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

oktober 2009 / Uitverkocht!

In de pers

Playboy, Elle eten, Misset Horeca, De Limburger, De Telegraaf, Wining & dining, Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad, HP/DE Tijd

Bestel


De smaken van weleer zijn het uitgangspunt voor Pascal Jalhay proeft, waarin de gelauwerde meesterchef zo’n 35 oer-Hollandse gerechten samenbracht.Van elk gerecht presenteert hij allereerst de klassieke, eenvoudige uitvoering. Pascal zou echter geen sterrenchef zijn als hij niet van elk recept ook een gastronomische variant zou presenteren, waaraan de gevorderde thuiskok zijn hart kan ophalen. Zo laat hij ons genieten van runderhachee met fondant van aardappel en krokante merg. Een andere topper zijn de beignets van snijbiet en topinamboer met saus van milde mierikswortel.De ruim 70 recepten zijn helder gepresenteerd en stuk voor stuk spectaculair gefotografeerd door Remko Kraaijeveld. De gastronomische verdieping van de receptuur maakt dit een uitzonderlijk boek. Pascal laat zich van zijn beste chefkant zien en toont met dit boek dat zijn gastronomische vuur volop brandt.

‘Binnen het Hollandse koksgilde geldt Pascal Jalhay als een bijzondere paradijsvogel’
HP De Tijd