Overleven op je eigen km2

Stap voor stap naar een duurzame levensstijl

van de makers van de populaire BBC-serie ‘It’s not easy being green’

‘Dit boek is bedoeld voor iedereen die een beetje meer zelfvoorzienend wil zijn of duurzamer wil leven. Je kunt meteen vandaag nog beginnen. Het doet er niet toe waar je woont of in welke levensfase je je bevindt, in dit boek vind je vast en zeker iets wat op jou van toepassing is.’ Dick & James Strawbridge


Auteur

Dick & James Strawbridge

Druk

1ste

Formaat

23 x 27,5 cm

Omvang

304 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s en -illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 72975 09 6

NUR

424/467

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

oktober 2011
Bestel Download cover


Velen van ons zouden graag eenvoudiger leven: meer één met de natuur en de seizoenen, onze verantwoordelijkheid nemend voor wat we verbruiken en ons effect op de wereld. Dit boek laat zien hoe iedereen groener kan leven, of je nu een stukje land in een buitenwijk bebouwt, bijen houdt in de stad of vrij woont op het platteland.
Iedereen vindt in dit boek wel iets om uit te proberen. Naast traditionele ambachten en kaas of brood maken worden technieken uit de 21e eeuw getoond om afval te verminderen en wind- en zonne-energie te benutten om je huis te verwarmen.
Met grondig advies, stap-voor-stapuitleg en aanstekelijke, heldere illustraties begeleidt Overleven op je eigen km2 de lezer bij de eenvoudige veranderingen die van grote invloed op ons leven kunnen zijn.
Vader en zoon Dick en James Strawbridge presenteren de tv-serie It’s Not Easy Being Green van de BBC. In dit inspirerende praktijkgerichte boek vertellen zij alles wat ze hebben uitgeprobeerd en getest op hun kleine boerderij in Cornwall.

– inspirerend boek boordevol ideeën voor duurzamer leven
– aanstekelijk door het grote aantal instructieve tekeningen en sfeerfoto’s
– iedereen kan wel iets uit dit boek halen – ongeacht woonoppervlak of levensfase

Ook van Dick & James Strawbridge uit de serie Uit eigen tuin & keuken: Roken, drogen en pekelen, Groenten