Overleven op de K2

Met QR-codes voor 25 adembenemende video's

Een op die vier bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch probeerden achttien klimmers uit verschillende internationale teams in augustus 2008 deze gevaarlijke berg te beklimmen. Een team met daarin de Nederlanders Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel behaalt de top, samen met expeditiegenoten Gerard McDonnell, een Ier, en Pemba Gyalje Sherpa, een Nepalees. Terwijl zij zich opmaken voor de afdaling van de top, voltrekt zich een ramp.

Expeditieleider Wilco van Rooijen vertelt in Overleven op de K2 het onwaarschijnlijke verhaal van deze rampzalige expeditie. Een ijslawine in de ‘bottleneck’ sloeg de veiligheidslijnen weg en maakte daarmee een veilige afdaling onmogelijk. Een aantal uren later bleken elf klimmers de terugtocht niet te hebben overleefd, waaronder McDonnell uit van Rooijens team. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken.

Overleven op de K2  is het fascinerende ooggetuigenverslag van een van de grootste klimdrama’s ooit.

In deze uitgebreide en herziene editie blikt Van Rooijen, vier jaar na dato, terug op zijn revalidatie, de naslaap en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok. Maar hij kijkt ook vooruit, naar toekomstige expedities.


Auteur

Wilco van Rooijen

Druk

Formaat

13,5 x 21 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 16,95

ISBN

9789059565326

NUR

483

Uitgever

Fontaine Uitgevers i.s.m. National Geographic

Verschijnt/verschenen

reeds verschenen
Bestel Download cover


Wilco van Rooijen is de eerste en enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof de Seven Summits (de zeven hoogste toppen op elk continent) en de Three Poles (Noordpool, Zuidpool en de hoogste pool, Mount Everest) bereikte. Onder de naam www.teamwilco.nl verzorgt Wilco naast lezingen en presentaties ook workshops en trainingen waarbij het stellen van ambitieuze doelen centraal staat.

‘Een boeiend en soms zelfs angstaanjagend inkijkje in zijn klimziel […] een fascinerend ooggetuigenverslag […] de persoonlijke ontberingen doen bij vlagen de rillingen over je rug lopen.- – Algemeen Dagblad