Over de regenboog

Regenbogen en andere lichtverschijnselen aan de hemel, natuurkundig verklaard voor iedereen

Auteur

Janneke Schenk

Druk

Formaat

14 x 15 cm

Omvang

288 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 15,-

ISBN

978 90 5956 800 6

NUR

410

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

oktober 2017
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen en zien er prachtig uit. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? En wat is de volgorde van de kleuren? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Zijn alle regenboogkleuren in de lucht wel regenbogen?

Door middel van illustraties en foto’s wordt in dit boek op deze vragen een natuurkundig antwoord gegeven, begrijpelijk voor iedereen. Naast regenbogen komen ook andere lichtverschijnselen aan de orde zoals de corona, glorie, heiligenschijn en diverse halo’s. Over de regenboog geeft de lezer inzicht in de natuurkundige processen en brengt hem zo gevoel bij voor waar en wanneer deze bijzondere lichtverschijnselen aan de hemel te vinden zijn – waardoor hij ze ook vaker zal opmerken.

Over de auteur:
Janneke schenk (1959) studeerde biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na een bachelor volgde ze de Gerrit Rietveld Academie en werd grafisch vormgever. Sinds 1995 vormt ze samen met Erik van Rosmalen het grafisch ontwerpbureau Van Rosmalen & Schenk in Amsterdam.