Ottolenghi. Het kookboek

Nu met geheel nieuwe vormgeving en cover

De naam Ottolenghi heeft de laatste jaren met een onstuitbare gang onze keukens en harten veroverd. Ottolenghi staat voor een eigenzinnige mix van vooral Midden-Oosterse smaken, royaal en verrassend gebruik van kruiden en specerijen en eenvoudige gerechten waar de kleuren vanaf spatten.

Het begon allemaal met zijn traiteurszaken met dezelfde naam in Londen, waarvan inmiddels vier drukbezochte vestigingen zijn. De toonbanken staan er vol met hoog opgetaste salades en de signature meringues vullen de etalages. In dit boek zijn 140 van de meest geliefde recepten uit de keuken van de Ottolenghi-zaken verzameld: niet alleen heerlijke groentesalades, maar ook vis- en vleesgerechten en bovendien ruim aandacht voor brood en gebak.


Auteur

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

Druk

Formaat

19,5 x 27 cm

Omvang

304 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ € 29,95

ISBN

978 90 5956 740 5

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

11-2016

In de pers

‘Dit is gewoon fantastisch koken… modern, elegant en oorspronkelijk. Ik ben er dol op.’ – Nigel Slater

‘De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.’ Nigella Lawson

 

 

Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Yotam Ottolenghi wist met zijn bestsellers als Plenty en Jeruzalem het gebruik van ingrediënten als sumak, za’atar en granaatappelpitten in het hele land op de kaart te zetten. Samen met Sami Tamimi is hij tevens eigenaar van een groep gelijknamige restaurants en winkels, met vestigingen in onder andere de Londense wijken Notting Hill en Kensington. Voor hun vernieuwende maar eenvoudige gerechten laten zij zich inspireren door hun jeugd in respectievelijk West- en Oost-Jeruzalem, mede beïnvloed door talloze culinaire tradities, van Perzië tot Californië.