Nu in het nieuws: diabetes type 2

Diabetes type 2? Maak jezelf beter! – Hanno Pijl en Karine Hoenderdos

160 pag.
paperback
€ 19,95
ISBN 978 90 5956 665 1

Download een inkijkexemplaar
Meer informatie en bestellen

Beter eten en meer bewegen kunnen diabetes type 2 omkeren.

‘Een groot deel van de bijna één miljoen mensen met diabetes type 2, kan genezen als ze gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Dat kan de samenleving een besparing opleveren van 2,7 miljard euro, stelt internist Hanno Pijl van het Leids Universitair Medisch Centrum.’ Lees hier het volledige bericht van NOS.

Het boek Diabetes 2? Maak jezelf beter! van Hanno Pijl en Karine Hoenderdos geeft meer informatie over deze nieuwste inzichten, adviezen over voeding aan de hand van een stappenplan en natuurlijk veel smakelijke recepten.

Volgens de International Diabetes Federation (IDF) lijden wereldwijd rond de 387 miljoen mensen aan diabetes. Diabetes type 2 beperkt zich niet tot volwassen, de ziekte wordt steeds vaker vastgesteld bij jongeren en zelfs kinderen. 

Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn specialisme is diabetes type 2. Hij geeft lezingen over dit onderwerp, doet onderzoek en is te zien in de documentaire ‘Keer diabetes om’. Karine Hoenderdos is diëtist en journalist. Ze schreef o.a. de boeken PuurGezond! – slank in 8 stappen en Eet meer! en is redacteur en columnist voor puurgezond.nl en nieuwsvoordietisten.nl.

IMG_3430

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.