NOPI

Nieuwe inspiratie met de succesrecepten van Ottolenghi’s Londense restaurant NOPI

Yotam Ottolenghi wist met zijn bestsellers Plenty, Ottolenghi Het kookboek, Jeruzalem en Plenty More het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in het hele land op de kaart te zetten. Ottolenghi is tevens eigenaar van een groep gelijknamige restaurants  en winkels, met vestigingen in onder andere Notting Hill en Kensington, en van restaurant NOPI.

Ramael Scully, geboren in Kuala Lumpur (Maleisië), begon zijn culinaire carrière op zeventienjarige leeftijd in Sydney (Australië). Tegenwoordig werkt hij in Londen als chef-kok bij NOPI.


Auteur

Yotam Ottolenghi en Ramael Scully

Druk

Formaat

19,5 x 27 cm

Omvang

288 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 34,95

ISBN

9789059566149

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

09-2015
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Ook voor wie er (nog) niet heeft gegeten valt er meer dan genoeg te genieten in dit vijfde boek van bestsellerauteur en kok Yotam Ottolenghi. NOPI bevat ruim honderd nieuwe recepten die hij samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Scully’s onmiskenbaar Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl die we van Ottolenghi kennen leveren onweerstaanbare gerechten op als Geroosterde eendenborst met hazelnoot-bierboter en de NOPI-klassieker Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie. Met NOPI bewijst Ottolenghi eens te meer waarom we hem en zijn eten in onze harten hebben gesloten.

Over Plenty more: ‘Hardcore fans die Plenty al drie keer van kaft tot kaft hebben doorgekookt zullen ook dit boek verslinden. Nog-niet-ingewijden zullen met verbazing hun kwijl van de pagina’s vegen.’ Janneke Vreugdenhil in nrc Handelsblad

Over Jeruzalem: ‘Eenvoud, lust voor het oog, een en al smaak, mix van Midden-Oosters en Italiaans… woorden schieten tekort. Eén ding is zeker: van de gerechten van Yotam Ottolenghi spat de passie voor lekker eten af!’ – delicious