Nigel Slater in Nederland!

Auteur

Druk

Formaat

Omvang

Illustraties

Uitvoering

Prijs

ISBN

NUR

Uitgever

Verschijnt/verschenenWie in culinair Nederland kent Nigel Slater niet? De meesten kennen hem van zijn programma’s op de BBC, maar natuurlijk ook van zijn kookboeken. Fontaine Uitgevers brengt de Kitchen diaries in de Nederlandse vertaling. Het eerste deel verschijnt in september dit jaar, deel twee in 2014.

Nigel komt binnenkort naar Nederland en aan de planning van het programma wordt op dit moment hard gewerkt. Interviews, optredens voor publiek, perslunch… het beloofd een overvol programma in de eerste week van september. Wij hopen met regelmaat mooie producties terug te zien in de Nederlandse en Vlaamse pers en mooie stapels in de boekhandel van Keukendagboek 1.

‘Het juiste eten, op de juiste plaats en in de juiste tijd. Ik ben ervan overtuigd – en daar gaat dit boek ook over – dat dat het allerbeste recept is. Een broodje krab op een junimiddag aan zee, een plak gebraden gans met appelmoes en geroosterde aardappelen op Eerste Kerstdag, warme saucijzen en een stuk geroosterde pompoen op een van vorst fonkelende novemberavond. Dat zijn maaltijden waarvan het succes niet leunt op de deskundigheid van de kok, maar op het meer fundamentele uitgangspunt dat dit voedsel is dat bij dat moment hoort: iets dat gegeten wordt op de meest geëigende tijd, wanneer de ingrediënten op het toppunt van perfectie zijn, wanneer eten, kok en tijd van het jaar met elkaar in overeenstemming zijn.’ Nigel Slater

 

De buitenlandse pers schreef o.a. over Nigel Slater:

De beste eetschrijver die er is’

The Guardian

 

‘Niemand schrijft verleidelijker over eten’

The Independent

 

‘Slater is de heersende kampioen, een schrijver die niet anders kan dan inspirerend schrijven’

Daily Express

 

En Jamie Oliver zei over Nigel Slater: ‘Nigel is a bloody genius’