CM_LFTP_DJ_REL1.inddWat honden ons leren

In dit hartverwarmende en inspirerende boek onthult de gevierde hondengedragsspecialist Cesar Millan waarom de beste vriend van de mens in veel opzichten ook onze beste leraar is. Cesar vertelt in acht bijzondere verhalen welke lessen hij gaandeweg van zijn honden   …
Lees verder


0645 Haai Ahoy 4.inddHaai Ahoi

Met dit kijk- en leesboek over haaien laat Owen Davey zijn lezers van de ene verbazing in de andere vallen. Het staat vol geweldige en grappige illustraties, maar vooral ook vol wonderlijke wetenswaardigheden. Zo kunnen haaien zelfs de kleinste elektrische spanningsverschillen waarnemen en zijn sommige soorten bedekt …
Lees verder


06 SaladesSalades

In dit inspirerende boek zijn salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag verzameld. Als volwaardig hoofdgerecht of voor erbij, met alleen groente of juist met vlees of vis, met granen, pasta of noedels: er is een salade voor ieder dieet en …
Lees verder


03 HartwoodDe keuken van Hartwood

Een jong, onverschrokken koppel besluit het drukke leven in New York achter zich te laten om hun droom te verwezenlijken. In een klein dorp op het Mexicaanse schiereiland Yucatán, tussen jungle en zee, creëren Eric Werner en Mya Henry een waar toevluchtsoord: een restaurant in de …
Lees verder


14 LezenLezen

Je kunt lezen en je kunt kijken. En je kunt kijken naar mensen die lezen. Dat laatste doet fotojournalist Steve McCurry bijzonder graag. Omdat lezende mensen, waar ze ook zijn en wat ze ook in handen hebben, tijdelijk in een andere wereld verkeren. Je treft ze …
Lees verder


Wandelgids Roots_omslag.inddHet langste natuurpad van Nederland

Wil je een grutto horen? Een haas zien wegspringen in het veld? Wil je een ree spotten, een veld vol orchideeën in de mist zien opduiken of door een moerasbos struinen? Dan moet je echt naar buiten, de vrije natuur in! De redactie van natuurmagazine Roots …
Lees verder


FvI_COVER_DEF.inddFeest voor iedereen

Alexandra Besel is psychologe en natuurvoedingsdeskundige (in opleiding), maar telt geen calorieën. Haar modulaire stijl van koken is ontstaan doordat er ook in haar gezin allergieën en intoleranties war en. Ze heeft haar kookstijl aangepast zodat iedereen thuis mee kan …
Lees verder


humans of amsterdam div beeld.inddHumans of Amsterdam

De mooiste, spannendste en meest ontroerende foto’s en verhalen zijn gebundeld in dit boek. Een roman, non-fictie-, kunst- of sprookjesboek, dit boek is het allemaal en meer. Humans of Amsterdam is een community van meer dan 400.000 mensen wereldwijd; het …
Lees verder


Anatomie_voorplatAnatomie

Hélène Druvert is bekroond illustrator en ontwerper. Ze pendelt tussen Parijs en Baskenland, waar ze haar eigen zeefdrukwerkplaats heeft. Ze publiceerde eerder o.a. het gelauwerde Le petit theâtre de Casse-Noisette (De Notenkraker) en Le fantôme de l’opera (Het spook van …
Lees verder


Mars_voorplatMars

Dit boek laat de wetenschap achter de missie zien en de uitdagingen die de dappere individuen na hun landing op Mars voor hun kiezen gaan krijgen. Het combineert wetenschap, technologie, fotografie, kunst en storytelling zoals alleen National Geographic dat kan. Mars. …
Lees verder


Opmaak 1Keukendagboek II

Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt al vanaf zijn tiende en werkte vanaf zijn zestiende in restaurants. Hij belandde uiteindelijk in Londen, waar hij sinds 1993 voor The Observer schrijft over alles wat met eten te maken heeft. Daarnaast schrijft hij …
Lees verder


Samarkand_voorplatSamarkand

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkand door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen – allebei reiziger en …
Lees verder


Bon Appetit_coverBon appétit

François-Régis Gaudry is een Franse journalist. Hij is redacteur voor het weekblad L’Express en presenteert op zondagochtend het culinaire radioprogramma ‘On va déguster’ op France Inter. Daarnaast schrijft hij het gastronomische blog Et toque! en is hij auteur van diverse boeken over gastronomie. Voorwaarden Facebook …
Lees verder


Gitaar_omslag.inddGitaarspelen dat kan iedereen

Van de eerste voorzichtige noot tot de scheurende riff die je speaker uit knalt: Gitaarspelen is hét boek voor iedere gitaarliefhebber. Dankzij de heldere illustraties en instructies voor grepen, slagen en het lezen van tabs, speel je binnenkort de nummers …
Lees verder


JSK06corMartin_2017_met_sterrenkaart.inddJaarboek Sterrenkunde 2017

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkundige onderwerpen waarover meer dan 40 succesvolle boeken – voor kinderen en volwassenen – van zijn hand zijn verschenen. Schilling is dagelijks te volgen op zijn eigen website:  www.allesoversterrenkunde.nl. Ook …
Lees verder


Lessen in lekkers_omslag_new.inddLessen in lekkers

Mac van Dinther is eetschrijver en culinair journalist. Hij schrijft al bijna twintig jaar een restaurantrubriek voor de Volkskrant. Eerder verscheen van zijn hand Gij zult goed eten. Rein Janssen is fotograaf die zijn beelden letterlijk voor de lens opbouwt. Hij staat bekend …
Lees verder


Saffron Tales_stofomslag.inddDe Perzische keuken

De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij …
Lees verder


Nog meer uit de oven van Van Boven_voorplatNog meer uit Van Bovens oven

Yvette van B oven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt onder meer in bladen als delicious., Volkskrant Magazine, …
Lees verder


Wetenschapper in de dop_omslag.inddWetenschapper in de dop

Met dit boek kom je erachter wat een wetenschapper tot een wetenschapper maakt. Het loodst je door kracht, beweging, aarde en ruimte, licht, materie, geluid, elektriciteit en magnetisme om uit te komen in het laboratorium. Daar scheur, vouw en spetter …
Lees verder


EP_lunchbox_cover_MET RUG.inddEasy Peasy Lunchbox

Claire van den Heuvel en Vera van Haren zijn beide moeder van in totaal vier kleine ‘grote’ mannen. Beiden hebben een achtergrond op het gebied van voeding, psychologie en communicatie. Claire runt sinds 2008 haar eigen onderneming rondom gezonde voeding …
Lees verder


Craft beer_cover.inddEcht bier kookboek

Torsten Goffin woont in Keulen en werkt als fotograaf, culinair journalist en scenarioschrijver voor televisie. Hij heeft een blog over ‘eten, drinken en andere cultuuruitingen’. Stevan Paul woont in Hamburg. Hij is kok, auteur van twee succesvolle kookboeken en de oprichter van …
Lees verder