Nieuw tv-programma Nadia & Merijn

Op woensdag 1 februari start de NTR met het nieuwe programma Op zoek naar de Granaatappel, met koks en Fontaine-auteurs Nadia Zerouali en Merijn Tol. In zes afleveringen krijgen Nadia en Merijn via een gezamenlijke passie, koken, toegang tot de levens van zes bijzondere en sterke vrouwen in het Midden Oosten. Tijdens het eten of in de keuken vertellen de vrouwen over hun leven en het land waarin zij wonen. Allemaal proberen ze iets op te bouwen in een wereld waarin niets zeker is, en vol verrassingen is. Maar een ding is zeker: elke dag moet er gekookt worden, en van de granaatappel moet zo veel mogelijk worden genoten!

Op zoek naar de Granaatappel, met 6 portretten van uiteenlopende Arabische vrouwen – staat symbool voor de diversiteit van de Arabische vrouw, de Arabische keuken en de Arabische wereld. Nadia en Merijn nemen de kijkers mee naar de keukens van Hoda, een dynamische vrouw uit de Libanese upperclass en Rima, een ondernemende boerenvrouw die in een traditioneel druzendorp in het Choufgebergte woont en haar waren verkoopt op de farmersmarket. Ook bezoeken Merijn en Nadia de Syrische Oum Ratib, die met haar twee dochters en kleinkinderen in een klein vluchtelingenkamp woont. Ze leren de Irakese Alice kennen, die deel uitmaakte van een gefortuneerde familie, tot die van de ene dag op de andere uit de gratie viel van Saddam. Ze leeft nu in Beirut waar ze eten rondbrengt bij gezinnen die gevlucht zijn voor IS. En Tv-kok Deema, een beroemde personality in Jordanië, vraagt Nadia en Merijn mee te koken in haar dagelijkse liveshow. We starten de serie met het verhaal van Oum Hamza, een sterke Jordanese die samen met een aantal moslimvrouwen het biscuithouse en soaphouse in het noorden van het land bestiert.

Over Nadia en Merijn

Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn meer dan 10 jaar bezig aan hun ontdekkingstocht door Arabische keukens. Zij kookten met vele vrouwen en leerden op deze manier de Arabische wereld van binnenuit kennen. Hun  (culinaire) belevenissen beschreven ze al in zo’n 8 kookboeken, waaronder Een druppel rozenwater, dat eind 2015 bij Fontaine Uitgevers verscheen. Ook hebben zij een eigen productlijn SOUQ, waarin ze de beste ingrediënten uit de Arabische landen naar hier brengen. Ze schrijven voor bladen als delicious. en Foodies en brengen voorjaar 2017 hun nieuwste kookboek uit over Mezze.

Nadia & Merijn op Facebook:

“Bijna 9 jaar geleden waren we voor het eerst op reis voor onze boeken in het Midden-Oosten. De Arabische wereld bleek zo anders toen we het met eigen ogen bekeken. Toen droomden we al gauw dat al die mooie beelden bijzondere ontmoetingen en inspirerende mensen en natuurlijk het goddelijke eten, dat we die op een dag aan jullie echt konden gaan laten zien. 

Eten verbindt en verruimt de blik. En de moderne Arabische wereld kent vele vele gezichten. We dachten na over een TV programma. En kregen meteen enthousiaste reacties. Maar het daadwerkelijk van de grond krijgen bleek lastiger dan gedacht in ons huidige medialandschap. 

Uiteindelijk is het gelukt en hoe! Met heel veel dank, shukran, aan Daisy Mohr, Sarphati media en NTR voor het geloven in ons tv-project! En nu gaan we het doen. Heel spannend! We zijn in Libanon voor onze eerste trip…..yalla!!!! 

Uitzending gepland voorjaar 2017 NPO2″

Reacties zijn gesloten.