Nieuw kookboek van Herman den Blijker

Auteur

Druk

Formaat

Omvang

Illustraties

Uitvoering

Prijs

ISBN

NUR

Uitgever

Verschijnt/verschenenHerman over bonen

Er zijn boeken vol geschreven over paddenstoelen, wild en vergeten groenten. Maar over bonen – waarvan we veel meer eten dan van al deze producten bij elkaar – zijn nauwelijks kookboeken verschenen. Herman den Blijker vond het tijd dit recht te zetten, op 11 mei verschijnt daarom het nieuwe kookboek ‘Herman over bonen’.

Vergeten groenten? Alleen de boon mag zich volgens Den Blijker op zo’n predicaat beroepen. En als leverancier van heilzame voedingsstoffen is hij gelijkwaardig aan de peperdure superfoods, waar steeds meer mensen hun gezondheid mee op peil proberen te houden. Bonen bewijzen dat gezond eten geen rib uit het lijf hoeft te kosten en ook heel lekker kan zijn. Herman over bonen presenteert allerlei soorten bonen verwerkt in de Hollandse pot, eenpansgerechten, salades en soepen. Maar ook de fijnproever wordt niet vergeten: voor wie eens een ander boontje wil, geeft Herman bijzondere recepten met onder andere zwarte bonen, mungbonen en adzukiboontjes.

omslag-herman-over-bonen-31mrt-v3

Quote Den Blijker:

 ‘Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje.’

De auteurs

Herman den Blijker combineert op succesvolle wijze het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant Las Palmas, is presentator van succesvolle televisiepro­gramma’s als Op de proef gesteld (samen met Martijn Krabbé), Herrie in Hotel Spaander en het nieuwe Grillmasters en schrijft kookboeken. Medeauteur Jaap van Rijn is auteur van Mosseltijd en medeauteur en fotograaf van Het Nederlands Viskookboek en Vis uit blik. Hij maakte samen met Den Blijker al zeven kookboeken.

Gegevens boek

isbn 978 90 5956 635 4

Prijs: € 16,95