Nieuw Amsterdam neemt Fontaine Uitgevers over

Op 1 oktober aanstaande zal Fontaine Uitgevers BV en daarmee ook Verkoopmaatschappij Schuyt & Co BV zich voegen bij Nieuw Amsterdam BV. Hierdoor kan de uitgeverij ook na de terugtreding van één van de eigenaars haar activiteiten in de huidige vorm en met dezelfde medewerkers voortzetten. Met deze overname beoogt Nieuw Amsterdam haar positie verder te versterken.

Nieuw Amsterdam bestaat uit de uitgeverijen Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek en Bas Lubberhuizen. Ook zij is er van overtuigd dat Fontaine uitstekend aansluit op de bestaande uitgeefactiviteiten. “Fontaine stond al enige tijd op ons verlanglijstje. Met haar goede naam in de uitgeefwereld, internationaal opererend binnen het hogere marktsegment en financieel gezond, zal Fontaine Uitgevers onze uitgeverijengroep zowel inhoudelijk als financieel verder versterken”, aldus Boudewijn Poelmann, CEO en oprichter van Novamedia.

Novamedia is naast Nieuw Amsterdam ook eigenaar van onder andere boekenclub ECI en van boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.