Nanban

Verwarmende gerechten uit Japan

Voor liefhebbers van de moderne Japanse keuken

Geen typisch Japanse gerechten zoals die vaak in restaurants worden gereserveerd, maar moderne, verwarmende gerechten die naar meer smaken. Van de Saseboburger tot jagersramen en van zoete aardappel uit de oven tot drie recepten voor gefrituurde kip: Nanban zit vol onverwachte traktaties.

Dit kookboek is ingedeeld in hoofdstukken als sauzen, kleine, grote en gegrilde gerechten, ramen, desserts en drank. Tim Anderson legt alles uit over de Japanse ingrediënten, waar ze verkrijgbaar zijn en waardoor ze kunnen worden vervangen als je ze niet kunt vinden. Hij geeft gemakkelijke recepten voor beginners en een aantal bewerkelijker recepten voor de meer ervaren koks.


Auteur

Tim Anderson

Druk

Formaat

17,5 x 29,7 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 660 6

NUR

440, 442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

04-2016
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


‘Niemand heeft mij de Japanse keuken beter doen kennen en mij er enthousiaster voor gemaakt dan Tim Anderson. Met dit geweldige boek kan hij dat ook voor jou doen.’ Jay Rayner, Observer

TIM ANDERSON is chef-kok van het Londense restaurant Nanban, dat een kruising is tussen een ramenbar en een izakaya (een soort van Japanse pub). Van jongs af aan heeft hij al een grote interesse voor de Japanse keuken. Hij studeerde Japanse voedselgeschiedenis en woonde twee jaar in Japan. Anderson won, door zijn passie voor bijzondere combinaties en ongeremde durf, in 2011 de Engelse MasterChef.