Motown

Het geluid van jong Amerika

Van ‘Let’s get it on’ tot ‘Dancing on the sealing’

Het gevierde label Motown ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan allen een platenmaatschappij: het werd een sound. Dit boek laat zien hoe grootheden ontstonden uit de kweekvijver uit Detroit: van The Miracles en The Supremes tot Stevie Wonder, Marvin Gaye en The Jackson 5. Adam White weet het intrigerende verhaal van een platenmaatschappij met een bewogen geschiedenis maar met een zeer rijk artiestenbestand boeiend te vertellen. Dit rijk geïllustreerde boek bevat foto’s van artiesten  on stage én backstage.

Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound.


Auteur

Adam White en Barney Ales

Druk

Formaat

21,6 x 27,7 cm

Omvang

400 pag.

Illustraties

kleurenfoto's en -illustraties

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 45,00

ISBN

978 90 5956 681 1

NUR

662

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

03-2016
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


‘Vijftig jaar voordat Apple het meest succesvolle bedrijf ter wereld werd, was Motown al de eerste aspirational brand.’ – Uit het voorwoord van Motown

Adam White werkte ruim dertig jaar in de muziekindustrie, onder meer bij Radio & Records, Music Week en Billboard. Hij was eerder co-auteur van The Billboard Book of No.1 Rhythm & Blues Hits, en annoteerde talloze albums over de geschiedenis van rock en R&B.