Monsters

Een bizar bestiarium

Wij zijn misschien niet meer bang om opgegeten te worden door een trol, maar we blijven gefascineerd door de wezens die ons gedurende onze hele geschiedenis hebben achtervolgd. Elke cultuur op aarde heeft zijn eigen monsters en hoe meer we over hen leren, des te fascinerender worden ze.


Auteur

Christopher Dell

Druk

1ste

Formaat

17 x 24 cm

Omvang

192 pag.

Illustraties

ca. 200 illustraties in kleur en zwart/wit

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 19,95

ISBN

978 94 90768 03 4

NUR

640

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS I.S.M. ROULARTA BOOKS

Verschijnt/verschenen

september 2010 / UITVERKOCHT!
Download cover


Monsters houden de mens al bezig sinds het begin der tijden: zelfs op grotschilderingen zien we monsters. In het Oude Testament worden de reusachtige land- en zeemonsters Behemoth en Leviathan genoemd, terwijl monsters in de klassieke mythologie de belichaming zijn van goddelijke fantasieën en de wrede bestraffing van de mens.

Dit boek onderzoekt monsters door de eeuwen heen en in de hele wereld. Het vertelt het gruwelijke en visuele verhaal van de menselijke geest, geïnspireerd door het wilde en onaardse. Monsters bevat een prachtige reeks bizarre en fantastische illustraties uit de kunst en vertelt het duistere en fascinerende verhaal van angstaanjagende beesten uit verschillende tijden en culturen.

Christopher Dell studeerde kunstgeschiedenis aan het Courtauld Institute in Londen. Hij is schrijver en docent geschiedenis en architectuur en woont in Barcelona.